GOOD DEEDS: Holiday Movie Quiz

It’s that time of season. So, let’s admit. We all love a good Christmas movie! And there are plenty of good ones.  

Now I’ll let you in on a little secret, some of my favorite Christmas films deal with the home and the holidays. Maybe that is because here at the Norfolk Registry of Deeds my fine staff and I are handling land record documents for the biggest asset most of us have – Our home. Or maybe it’s just a coincidence!

Anyway, “Home is where the heart is.” A memorable holiday movie can make you laugh and pull on your heartstrings. Here are two of my favorite classic Christmas movies. Although I must say the Christmas movie “Elf” is one of my favorite Christmas films. It is uplifting and funny.

So, pour yourself an eggnog, munch on a holiday cookie, sit by a roaring fire, and take this year’s holiday movie quiz.

It’s a Wonderful Life (1946)

1.) George was going to be an adventurous bachelor and travel the world, but instead, he wound up with a wonderful family and lived life in the old….

    A.) Bedford House    B.) Granville House   C.) Hatch House  

2.) What was the name of the fictional town in It’s a Wonderful Life called?   

    A.) Breading Hills   B.) Seneca Falls   C.) Bedford Falls  

3.) What’s the bank’s name that was a thorn in the side of the villain Potter?

    A.) Bailey Bank   B.) Bailey Brothers Building & Loan   C.) Bank of Bedford Falls   

4.) What was George Bailey’s wife’s name?

    A.) Mary   B.) Charlotte   C.) Martha

5.) What was the fixture in George Bailey’s house that always came unglued?

    A.) A picture falling off the wall   B.) A knob of a banister   C.) Kitchen tile

6.) What was the first name of the angel sent to help George?

    A.) Peter   B.) Gabriel   C.) Clarence

7.) At the movie’s end, the townspeople sing what song in George’s parlor?

    A.) Joy to the World   B.) Auld Lang Syne   C.) Jingle Bells

8.) For helping George through his crisis what did the angel earn?

    A.) Wings   B.) Halo   C.) His own cloud

Miracle on 34th Street (1947)

9.) What’s the one present the little girl in the movie wished for that would make her believe Kris Kringle was the real Santa Claus?

    A.) Doll   B.) Pony   C.) House

10.) Who played the little girl Susan in the movie?

    A.) Shirley Temple   B.) Natalie Wood   C.) Doris Day

11.) What was the department store’s name where Kris Kringle worked?

    A.) Macy’s   B.) Gimbels   C.) Bloomingdales

12.) When a sad little girl sat on Kris Kringle’s lap who couldn’t speak English, he made her happy when he was able to converse with her. What was the language?

    A.) French   B.) Polish   C.) Dutch

13.) When Santa (Kris) got into a confrontation with Macy’s psychologist where did they send him?

    A.) Bellevue Hospital   B.) Jail   C.) North Pole

14.) What government agency declared Kris Kringle, Santa?

    A.) FBI   B.) U.S. Treasury   C.) Post Office

15.) When little Susie ran into a house for sale on Christmas Day believing it was her new home, what made the viewer think Santa was there?

    A.) A cane left   B.) A half-filled glass of milk   C.) Santa’s stocking

As Buddy the Elf says, “The best way to spread Christmas cheer is singing loud for all to hear.” From all of us here at the Norfolk Registry of Deeds a happy holiday season and a healthy new year to all.

Answers 1.) B   2.) C   3.) B    4.) A.   5.) B   6.) C   7.) B   8.) A   9.) C   10.) B   11.) A  12.) C   13.) A   14.) C   15.) A

 

Note: if you got at least 12 correct answers you’ve earned your wings, 6 to 11 correct answers there’s a gift under the tree for you, 3 to 5 correct answers a Christmas cookie is on your plate.

The Norfolk County Registry of Deeds will be closed on Thursday, July 4th in celebration of Independence Day. We are open Friday, July 5th.

The Norfolk County Registry of Deeds is closed Today, July 4th in celebration of Independence Day. We are open Friday, July 5th.